МАКЕДОНИЈА

Свети Сава (понеделник) неработен ден за граѓаните од српската заедница

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно со Законот за празниците, 27 јануари (понеделник), Свети Сава е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница во Република С. Македонија.

Од Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на српската заедница им го честитаат празникот Свети Сава.

Поврзани вести

Николовски ќе го следи спроведувањето на новиот Кодекс за етичко однесување

Никола Поповски

Големи гужв и редици пред банките во Тетово поради издавањето на платежните картички

Запалено „ауди“ во Козле

Никола Поповски

Очевидци денеска сведочат за автобуската несреќа кај Ласкарци

Ивана Рамаданова

Угостителите бараат преку дијалог да се носат решенија за да се премостат загубите во работењето

Никола Поповски

Ниту еден пратеник нема да оди во изолација поради контакт со Петровска

Берта Китинска