МАКЕДОНИЈА

УЈП: Граѓаните да ги проверат податоците од трансакциската сметка заради повратот на ДДВ

Управата за јавни приходи денеска ги повика граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ“ да извршат проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на дел од данокот на додадена вредност.

Корисниците на апликацијата треба да внесат лична трансакциска сметка, бидејќи во спротивно не ќе може да им се изврши враќање на данокот.

Од декември, Управата за јавни приходи ќе почне да враќа дел од данокот на додадена вредност на граѓаните кои ја користеле апликацијата МојДДВ.

Поврзани вести

Агенцијата за филм го поддржа објективното новинарство

Димитров за пандемијата: Ова е можност да пораснеме како народ

Влатко Зорба

Повторно се испраќаат лажни покани во име на државната секретарка Несторовска

Чулев: Мора да има период на слободно движење, јас сум против 58-часовен полициски час

Сите закажани судења за кои постојат услови да бидат одржани, нема да се одлагаат

Stefanija Kuzmanovska

Османи и Цакај порачуваат: Да не се користи говор на омраза

Александар Петровски