МАКЕДОНИЈА

Владата го прати на усвојување во Собранието законот за Агенцијата за разузнавање

Модерна, професионална и ефикасна служба за надворешно разузнавање, способна во секој момент да се соочува со предизвиците, предвидува новиот закон за Агенција за разузнавање кој вчера Владата го прати на усвојување во Собранието на Република С. Македонија.

Како што соопшти владината прес-служба, на предлог на Министерството за правда, Владата го утврди текстот на Предлог-законот за Агенција за разузнавање, и донесе одлука да биде пуштен на усвојување до пратениците.

-Со донесувањето на новиот закон за Агенција, конечено ќе се заокружат започнатите реформи во безбедносниот систем во Република Северна Македонија, како предуслов за влез на државата во НАТО. Ова е во полза на националната безбедност и граѓаните воопшто, се наведува во соопштението.

Поврзани вести

Средбата Заев-Ахмети закажана за 14 часот

Никола Поповски

Се руши дивоизграден објект на советникот Нефи Усеини

Оџата од Слупчане со својата семејна загуба ја менува на свеста на населението за коронавирусот

Димитров-Рот: За германското претседателство останува приоритет Северна Македонија

Александар Петровски

Заев: Владата добива и законодавна и извршна власт

Лепавцов: Потребно е итно модернизирање на армијата

Viktor Jovanov