МАКЕДОНИЈА

Владата ја усвои Информацијата за Програмата на економски реформи 2021-2023 година

Владата на Република Северна Македонија на денешната седница ја разгледа и усвои Информацијата за Програмата на економски реформи 2021-2023 година со Акциски план за реализација на препораките усвоени на Економско – финансискиот дијалог од 19 мај 2020 година, информираат од прес службата на Владата на РСМ.

Воедно, со ова одлука Владата ги задолжени сите надлежни министерства и институциите одговорни за спроведување на програмата за економски реформи, да достават предлози на активности и рокови за нивна реализација преку кои ќе се исполнат заедничките заклучоци наведени во Акцискиот план за реализација на препораките усвоени на Економско – финансискиот дијалог од 19 мај 2020 година.

Поврзани вести

Трајчевски: Партијата Беса нема право на платено политичко рекламирање, таа е дел од коалицијата „Можеме“

Починаа две лица, а 50 оздравеа од Ковид 19 во земјава

Двајца починати и 49 новозаболени од коронавирусот

Влатко Зорба

Докторка од Куманово 40-ти ден позитивна на Ковид-19: Како спиете Вие од Фондот кога донесувате вакви одлуки за здравствените работници?

Берта Китинска

Заев: Правиме прочистување во правосудството согласно законската регулатива

Александар Тодески

Почнаа завршните зборови за „Рекет”, според одбраната, поротник е со изминат мандат