МАКЕДОНИЈА

ВМРО-ДПМНЕ: По 12-ти април следува обнова на Македонија на секое поле

По 12-ти април следува обнова на Македонија на секое поле. Инфраструктурната поврзаност ќе биде на прв план.

Во наредниот период по изборите ќе бидат инвестирани 2 милијарди евра во инфраструктура.

Владата на ВМРО-ДПМНЕ планира изградба на нов автопат од Скопје до Битола, со што времето за возење со кола помеѓу овие два града ќе се сведе на час и половина.

Следува целосна обнова на регионалните патишта. Со проект за ставање на 1000 километри нов асфалт, ќе нема пат кој нема да биде асфалтиран.

Предвидени се 150 километри експресни патишта. Куманово – бугарска граница, Штип – Радовиш, Кавадарци – Прилеп, Битола – грчка граница и Струмица – бугарска граница.

Изведба на нови пруги од Битола до грчка граница и од Куманово до бугарска граница.

Дополнително ќе се отворат летови од скопскиот аеродром до сите главни градови во Европа, но и прекуокеански дестинации.

300 милиони евра ќе се одвојат за нови водоводни и канализациони мрежи, а катастерот ќе биде целосно дигитализиран, за нулта корупција.

Македонија ја очекува инфраструктурен бум. Доаѓа обновата. Повеќе за секого.

Поврзани вести

Во време на коронавирус: Хуманоста нема цена

Скопскиот кривичен суд бара институциите да ја заштитат независноста во постапувањето по заканите од адвокатите во „ТНТ“

Десковска за предлог министерот за МВР на Мицкоски: Покрај толку советници да дадеш противуставен предлог

Кичевец не ги почитувал мерките за самоизолација, МВР му поднесе кривична

Филипче: Починаа две лица на Инфективна од коронавирусот

Спортските сали во Карпош, Кисела Вода, Радовиш и Куманово им се враќаат на општините

Maja_Serafimova