СТАВ

Алексиќ: Викендот во Охрид е (не) чиста метафора на Викенд на мртовци

Како не ни е СРАМ пред охридските цркви и лебеди „Не лути се на огледалото ако лицето ти е грдо” – Гогољ нѐ стаса како никогаш до сега!

Лути едни на други со префрламе топка кој е виновен за поѓубрувањето на Охрид, каде некогаш Биљана платно белеше, а сега… И „зар је важно тко је крив кад се све то деси?“

Нѐ задеси тоа што сме си посеале, и како родители и како воспитувачи и како држава. Клишето „каков народ- таква држава нѐ удри уште посилно со суровата вистина: „какви сме ние постарите – таква ни е младината“, децата не имитираат нас возрасните.

Иронија е што обвинуваме деца, а бербатат возрасни.

Викендот во Охрид е (не) чиста метафора на Викенд на мртовци, на „margaritas ante porkos“.

ФБ статус на Татјана Алексиќ

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Божиновски: Следете упатство за ваше добро

Влатко Зорба

Спасов: Срамота е да се одлага испраќањето на Данев во Брисел

Јовановиќ: Левица е водена од класичен диктатор кој ја презема партијата со фалсификат

Влатко Зорба

Ангеловска: Да си го цениме здравјето, да покажеме емпатија, да мислиме на докторите

Влатко Зорба

Тричковски: Рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ паѓа како фасада

Влатко Зорба

Дерала: Љубезни прашања до Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ

Влатко Зорба