СТАВ

Алексиќ: Вреднувајте го она што го имате

Љубовта е поимање и чувствување на многу нешта, никогаш дефинирана, секогаш автентична. Љубовта секому му е важна, никому одважна, таа не знае да се „прави важна” – каде ја има таму нема суета и горделивост.

Љубовта е давање, грижа и почит, но не ретко раѓа и негативни чувства, бол и бес.Подготвеноста да се мисли за сопствените негативни чувства, веќе е љубов и почит кон себе си, што значи подготвеност несебично да сакаш.

Во нашата природа е да не ги гледаме вредности во она што го имаме, туку во она што го немаме, затоа и мечтаеме. Не е среќен оној кој има сѐ, туку оној кој не го посакува она што го нема!

За здрава мисла, пред уште еден вообичаен карантински ден, гушнете го тоа што го имате, негувајте љубов кон сѐ што ве опкружува, ќе ни треба МНОГУ ЉУБОВ за да преживееме.

ФБ статус на Татјана Алексиќ

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Сарачини: Разликата меѓу нормалноста и лудилото станува уште повидлива во битката со коронавирусот

Влатко Зорба

Лазаревски: Во ВМРО мора да сфатат дека државата функционира (и тоа многу подобро) и кога не се на власт

Влатко Зорба

Вангелов: Што е проблематично во тезите на Малески?

Влатко Зорба

Жерновски: Нема бегање од судот на граѓаните

Ориѓански: Балкански мажи !

Влатко Зорба

Рамадани: Три забелешки за дополнителните мерки

Влатко Зорба