СТАВ

Ампева: Или ќе работиме заедно за да се подобри угледот на текстилната индустрија, или ќе нема кој да работи во овој сектор

Од денешната средба со Организација на работодавачи и Текстилен кластер во Влада

Ама шала на страна, или ќе работиме заедно за да се подобри угледот на оваа индустрија и добрите примери на работодавачи да испливаат на површина, наместо оние кои прават меѓу другото, и кривични дела, или ќе нема кој да работи во овој сектор. За тоа се согласивме.

Веќе ќе имаме чести средби и јавно ќе се прозиваат оние кои не ги почитуваат законите и работничките права. За ова исто се согласивме.

Останатото , разговарано е за модернизација на оваа индустрија.

Ама јасно е дека е џабе и најнови погони и машини ако го нема најважното – работниците.

ФБ статус на Кристина Ампева

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Најчевска: За мене нема политичари Албанци или Македонци или … Има криминалци и политичари од најразличен етницитет, вера и невера

Влатко Зорба

Ориѓански: Вмровската парола напишана наопачки е фантастичен знак

Влатко Зорба

Јовановиќ: „Викенд без ДДВ“ е многу лоша мерка по повеќе основи

Тричковски: Со членството на Македонија во НАТО, дефинитивно е поразена историската мисија на ВМРО

Влатко Зорба

Богоевски: Преспанскиот договор е најзначајниот напредок кој нашата држава го има направено од своето осамостојување до ден денес

Влатко Зорба

Јанески: Кажете им на верниците дека 5G антените се скриени во уличните светилки најчесто околу црквите

Влатко Зорба