СТАВ

Ампева: Ширејќи национализам и трескајќи глупости, сите знаеме, тешко е да сработиш на терен

За разлика од една квази партиичка кои само маани наоѓа на нашето работење сакајќи на наш грб рејтинг да направат, ние работевме на терен додека тие лајкови на фејсбук статуси собираа.

Без конкретни мерки идеи, ширејќи национализам и трескајќи глупости, сите знаеме. Тешко е да сработиш на терен.

Вие чекајте да дојдете на власт или добиете еден пратеник ( не дека нешо ќе се смени). Јас во меѓувреме ќе преговарам за подобри закони со влада, ќе се борам за подобри права на рабвотниците/чките, ќе ги терам синдикатите да работат, ќе ги едуцирам работниците ќе ги освестувам брендовите.

Исто е. Борбата продолжува

ФБ статус на Кристина Ампева

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Костарова: Најранливите по менталното здравје, под ризик

Влатко Зорба

Атанасов: „Шарената револуција“ беше енергија и граѓански порив за промени, малку застранивме од тој пат и време е повторно да се вратиме на него

Влатко Зорба

Костова: Оркестрираната онлајн хајка само нè потсети сите каде и со кого живееме.

Кекеновски: До кога со лаги и манипулации со граѓаните и сопственото членство

Влатко Зорба

Сарачини: Може да се донира само за МВРО – на сметките во Лугано, Белизе, Пешта, за палати и џабал’к плацеви

Влатко Зорба

Димитров: „Психолошка војна” се водела со една велат лажна вест дека Наќе „размислувал” да даде оставка? Каков аматеризам!

Влатко Зорба