СТАВ

Ангелковски: Мапата на ГДИ повеќе крева паника, отколку што смирува

Има кога треба мапа, има кога не треба!

Новоотворената мапа на компанијата ГДИ изгледа супер, но лично сметам дека е опасна и штета за информирањето на граѓаните.

1. Повеќе крева паника, отколку што смирува.

2. Има премногу детални информации, кои ни Министерството за здравство не ги дава, со очигледни причини.

3. Нема никаква гаранција дека ако од утре нагло се зголеми бројот на случаеви, дека компанијата ќе може толку брзо да ги ажурира и може да доведе до ширење на грешни информации или лажно смирувачки информации.

Ако сакате да правите мапи, визуелизирајте ги земјите во кои не може да се патува или земјите со висок и среден степен на ризик од светот. #Коронавирус #СедиСиДома #ЗаштитиСе

ФБ статус на Демијан Хаџи-Ангелковски

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Арсовски: Секој упасен судија, тајкун, лопов е голем чекор кон излез од ова длабоко, непрегледно мочуриште

Влатко Зорба

Јовановиќ: Орбан и Груевски во нашата земја не смеат да одлучуваат

Влатко Зорба

Милошески: Слугата на унгарскиот бегалец е „ризик фактор“ по внатрешната стабилност на државата!

Влатко Зорба

Ристиќ: Со уредба да се ограничи слободата на изразување на религија во интерес на здравјето

Влатко Зорба

Таравари: И на пандемијата ќе ѝ дојде крајот!

Влатко Зорба

Куновска: Итно да се суспендираат сите отворени емисии во кои има директни вклучувања на граѓани

Влатко Зорба