СТАВ

Ангеловска: Да бидеме сите одговорни, солидарни и реални

Одговорноста започнува од секој еден од нас.

Од самодисциплината и почитувањето на препораките од секој еден од нас зависи како ќе се движи кривата на новозаразени, а со тоа и стопирањето на економската активност.

Одговорност носиме сите. Секој ден. Со секоја активност!

Владата секојдневно носи одлуки, за доброто на сите е да го почитуваме препораките и насоките.

По донесените Предлог мерки за рационализација на постапките за јавни набавки сите раководни лица на централно и локално ниво, на јавни претпријатија и институции се должни да ги запрат постапките за непродуктивни расходи и да не започнуваат постапки зајавни набавки за возила, мебел, опрема и слични расходни кои не се неопходни и кои се непродуктивни.

Да бидеме сите одговорни, солидарни и реални.

Донесовме и ќе носиме мерки за стопанството, за граѓаните, за сите кои им е потребна помош. Ќе ги кратиме непродуктивните трошоци, ќе реалоцираме средства, постојано ќе се адаптираме и секој ден ќе бидеме подобри од претходниот.

Сите сме во ова заедно и заедно ќе се избориме.

ФБ статус на Нина Ангеловска

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Бошкова – Мицевска: Диктатура не се сопира со војна, само со едукација

Влатко Зорба

Сарачини: Труеја дека никогаш нема да добиеме датум, дека нема НАТО

Влатко Зорба

Трпкова: Ханиленд ве извади од транзициската-комфорт зона

Влатко Зорба

Мехмети: Пробаа да ги убијат претениците само за да си ја зачуваат власта

Влатко Зорба

Јанески: Кога се критикува, треба и да се пофали

Влатко Зорба

Куновска: Веќе мораме да се однесуваме со секој со кој сме во контакт како да е позитивен на COVID -19

Влатко Зорба