СТАВ

Ангеловска: Да си го цениме здравјето, да покажеме емпатија, да мислиме на докторите

Од секој еден од нас зависи како се справуваме со пандемијата! Секој еден носи одговорност за своите дејствија. Секој од нас е еднакво важен во битката со коронавирусот. Да се заштитме себе си, нашите блиски и сите околу нас!

Да не се допираме со рацете за очи, уста, нос. Залудно е носењето на ракавици ако со истите ги допреме очите.

*да одржуваме физичка дистанца од 1,5 до 2 метри и да не се групираме.

*да носиме заштитна опрема секогаш на затворено и секогаш на отворено кога не можеме да ја одржиме дистанцата.

*редовно да вршиме дезинфекција и да ги миеме рацете.

Да си го цениме здравјето, да бидеме благодарни на живтотот, да мислиме на сите блиски и сакани, да покажеме емпатија, да мислиме на докторите, медицинскиот персонал кои секојдневно се изложени на ризик и се во првата борбена линија со вирусот.

ФБ статус на Нина Ангеловска

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Ременски: Како го „зезнавме“ Рајнхард Прибе!?

Сарачини: Лудаците ќе тропнат и на ваша врата

Јовановиќ: Може Будимпешта да се пенави до утре, нереди и насилства никој нема да им дозволи

Јовановиќ: Министерката Нина ѝ доделила државна помош од 11.000 евра на претприемничката Ангеловска!

Влатко Зорба

Богојески: Кога етничката припадност ќе се стави пред човековиот квалитет и професионални квалификации, имаме голем проблем во државата

Влатко Зорба

Исмаил: Ветото на Бугарија е безбедносно прашање

Влатко Зорба