СТАВ

Ангеловска: Одговорноста кон самите себе, тргнува од одговорноста кон животната средина

Вложуваме во енергетска ефикасност и обновлива енергија ✅ На последната владина седница го усвоивме законот за финансирање на Проектот за енергетска ефикасност во јавниот сектор.

Проектот, кој е во вкупна вредност од 25 милиони евра од Светска банка, предвидува:

☀️ инвестиции во енергетски ефикасни објекти во јавниот сектор – училишта, болници, општински згради, згради на централна власт и улично осветлување
☀️ инвестирање во обновливи извори на енергија кај здравствените центри и регионални болници
☀️ формирање на Фонд за енергетска ефикасност кој ќе ги спроведува овие проекти

Со спроведување на проектот ќе делуваме кон намалување на потрошувачката на енергија во јавниот сектор и воспоставување на одржливи механизми за енергетска ефикасност и обновливи извори на енергија.

Одговорноста кон самите себе, тргнува од одговорноста кон животната средина ‼️

ФБ статус Нина Ангеловска

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Цветанов: Граѓаните ќе одлучат дали сакаат да се продолжи со демократските политики или сакаат да им се врати режимот

Влатко Зорба

Зиков: Министерката Мизрахи ни малку не се однесува еврејски

Влатко Зорба

Дескоска: Штом дојде на дневен ред Законот за јавно обвинителство очигледен е очајот и стравот на ВМРО-ДПМНЕ

Влатко Зорба

Најчевска: ДУИ е банда на криминалци кои ги држат во заробеништво сите граѓани во Македонија

Влатко Зорба

Тричковски: Злосторство без казна

msp-admin

Дерала: Љубезни прашања до Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ

Влатко Зорба