СТАВ

Богојески: Доволно беше ВОНРЕДНА, време е за РЕДОВНА состојба!

Вонредна состојба е кога се случува нешто ново… нешто непознато… нешто надвор од вообичаеното! И така беше…

Короната веќе се одомаќини… таа си е тука… редовна… таа се навикна на нас, ние се навикнавме на неа!

Веќе се е познато! Тоа е вирус, како секој сезонски грип… ќе си мутира низ годините.. ќе си доаѓа и заминува… а ние треба да продолжиме со животот, покрај еден вирус плус! Ништо ново, ништо непознато, ништо надвор од вообичаеното!

Можеме само да констатираме нова, вообичаена, редовна состојба!

Доволно беше ВОНРЕДНА, време е за РЕДОВНА состојба!

ФБ статус на Петар Богојески

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Богоевски: Еве зошто „Не!“

Влатко Зорба

Богојески: Време е за толеранција, солидарност и конструктивни предлози за да го надминеме овој предизвик

Влатко Зорба

Јовановиќ: Филипче доста добро се справува со корона-кризава

Влатко Зорба

Стеријовска: Најавтентичниот портрет на државата

Влатко Зорба

Ангеловска: Се надевам дека свеста ќе се разбуди кај сите кои го третираат вирусот како прашање

Влатко Зорба

Петров: Додека едни ги почитуваат правилата, други си прават прослави и гордо изјавуваат дека КОВИД-19 не постои