СТАВ

Богојески: Охридскиот договор си го направи своето… како понатаму?

Албанското прашање во Македонија е нераскинлив дел од македонското прашање на Балканот!

Албанците разочаруваат со последните про-српско-руски позиции… Македонија е Вашата татковина! Не заборавајте!

Охридскиот договор си го направи своето… како понатаму?

МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Македонија на Македонците!

Македонија е држава на сите граѓани, со граѓанска нација во која сме сите Македонци! Фер општество преку укинување на секаква форма на позитивна дискриминација, правата на граѓаните се еднакви за секој еден од нас, без разлика на тоа колку проценти сме! Албанците треба да ги имаат сите граѓански права, без разлика дали се над или под 20% од населението!
Бадентер во Собрание, но и во општински совети, подеднакво!
Индивидуалецот пред колективитетите!

СДСМ

Едно општество за сите, во кое колективитетите се пред индивидуалецот! Македонија е земја на повеќе народи, кои имаат право да се пазарат за државни привилегии! Ќе кохабитираме во интересите и ќе градиме договорна, консензуална демократија, без разлика на државниот интерес!

ВМРО ДПМНЕ

Македонија е на македонскиот народ и на останатите граѓани – пред ТВ и на партиските состаноци!
Македонија е на сите народи и најмногу на Албанците – на состаноци кај Ахмети!
Македонија е граѓанска држава, на сите граѓани – пред странците!
Македонија е на Србите пред Вучич… на Бугарите пред Борисов… и т.н.!
Математички прецизно!

ЛЕВИЦА
Мамето мамино на Охридски договор… на сите по список… иако немаме алат за тоа!

ИНТЕГРА
Охридскиот договор ќе исчезне, како облак на сонце, со една молитва и ќе се замени со вселенска програма, во која Албанците ќе бидат технички персонал на новиот македонско македонски вселенски брод до 2030 година!
…………

Па сега Вие изберете пак по старо!!!

До следната година на 20 години од Договорот, имаме шанса да направиме многу убави нешта за Македонија!

ФБ статус на Петар Богојески

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Јанкуловски: Расказ „Неизмерна среќа“ во три дела

Алексиќ: Смрт во Венеција

Влатко Зорба

Ориѓански: Како може да ја бранат Македонија оние кои ја ограбија и уништија?

Јовановиќ: Анѓушев член на Советот за фискални мерки за Ковид-19, ете зошто и никогаш нема да нѐ биде

Влатко Зорба

Мехмети: Ништо не разбираме ама затоа буџетот знаеме да го пуниме за овие академици да зимаат убави платички

Влатко Зорба

Мехмети: Чулев треба да одговара за злоупотреба на службената положба и непостапување