СТАВ

Богојески: Помалку смешен „рашелов патриотизам“, повеќе државничко однесување!

Македонија губи чекор со Преспански договор!

Повеќе меѓународни организации, меѓу кои и НАТО, истакнаа потреба од целосна имплементација на Преспански договор… но сите прстот го вперија кон македонската страна! Никој не го истакнува игнорирањето на договорот од грчка страна и што работи таа македонско – грчка комисија?!?

Причината се секако неодговорните потези на македонските политичари и стилот на гол популизам или т.н. “лажен патриотизам”! Се што ќе направите е Македонија да биде обвинета за непримерност кон “Преспа”, Грција ништо да не имплементира, а да нема никаква вина! Е тоа е таа мудрост на грчките политичари, а кусогледост на македонските “патриоти”!

Потребна е силна македонска дипломатска активност со која ќе се побара од “гарантите” на договорот, да проверат колку од одредбите има имплементирано Грција!!! За Македонија не е проблем и онака пред време имплементира… ако останеме неми, впечатокот е обратен, и пак Македонија ќе биде виновна!

Затоа, помалку смешен “рашелов патриотизам”, повеќе државничко однесување!

Македонската влада не може да молчи и само да аминува “грчки потреби”!

ФБ статус на Петар Богојески

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Панчевска: Не играјте пресс/друштвени игри со здравствените работници и населението

Stefanija Kuzmanovska

Васиљ: Немој само на леб да бидете па да се здебелите док го преживувавте армагедон

Влатко Зорба

Јовановиќ: Далеку се тие од некој „јавен интерес“

Влатко Зорба

Озимец: Неодговорно е да се пласираат тези кои ги релативизираат последиците од коронавирусот врз здравјето на луѓето

Влатко Зорба

Дескоска: Штом дојде на дневен ред Законот за јавно обвинителство очигледен е очајот и стравот на ВМРО-ДПМНЕ

Влатко Зорба

Костова: Бар коронава по глупоќа да бираше, ќе се спасевме од епидемијава

Влатко Зорба