СТАВ

Богојески: Влада 2020 – 2022

Денес сме пред избор на старо новата Влада (со одредени модификации) на мандатарот Зоран Заев. Од предложеното експозе и програмата за работа, има што да се критикува, но и да се поддржи!

Ајде да започнеме со една пофалба… пред критиките кои доаѓаат… Владата се откажува од прогресивниот данок, продолжува со наплата на рамен данок!

Само рамен и низок данок е правичен и стимулира економски раст, мобилизира приватна иницијатива и го негува претприемништвото кај граѓаните!

Имате поддршка да продолжите со таа политика!

Обидот на Заев да и се допадне на т.н. Левица и ветување за повторно враќање кон погрешните политики со воспоставување на прогресивен данок во иднина, е целосно погрешно, не заслужува поддршка и ќе биде предмет на силна критика од наша страна!

ФБ статус на Петар Богојески

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Мицковски: Како фантомот од Опера, никој не знае никого со маските

Јовановиќ: „Викенд без ДДВ“ е многу лоша мерка по повеќе основи

Јовановиќ: Мицкоски и Каракачанов во политиката егзистираат на исти матрици

Влатко Зорба

Сарачини: Сите заедно да го слушнеме крикот на Караџовски, и да почнеме да ги слушаме професионалците

Влатко Зорба

Трпкова: Брзите профити ќе ни ги изедат децата побрзо и од вирусот и од глобализацијата

Влатко Зорба

Најчевска: Освојувањето пратенички места не е цел на партијата во чие основање учествувам, туку орадие за промена