СТАВ

Богојески: Заштитата е наша индивидуална одговорност, а не обврска на државата!

Не е нормално, колку е ненормално!!!

Апел до политичките партии да престанат да се рекламираат на грбот на мртви луѓе од нашите болници! Срамота е!!!

Короната веќе не е вонредна состојба! Доволно е од ова “купи ден, продај” поведение!

До сега требаше долгорочно да се испланира “корона центар”, кој ќе третира заболени и толку! Ние уште години ќе живееме во “корона состојба”, како секојдневие… заштитата е наша индивидуална одговорност, а не обврска на државата! Исто како со сида вирусот! Не може државата на сила да стави кондом… така и сега, не може државата на сила да стави заштитна маска или ракавици… или на сила да наметне индивидуална хигиена! Кој нема да биде внимателен, ќе заболи, ќе добие државен третман во “корона центарот”… Бог да биде со него… излечен ќе се врати дома кај своите! Животот продолжува!

Претседателот на Републиката, не треба да ја продолжи вонредната состојба! Нема причина за тоа! Од денес да се нормализираме… колку толку… да заборавиме на “митинг глупостите”… да направиме “електронска кампања”… на 21.06 да гласаме… можеме на иновативен начин, надвор на отворено… во поголеми простории, на пример спортски сали… да се гласа повеќе денови… но на крај, да ја нормализираме државава!!! И точка!

Доста трпиме! Секако дека можеме нормално!

ФБ статус на Петар Богојески

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Протуѓер: Кога зборува фрустрацијата наместо разумот, решение е тешко можно

Влатко Зорба

Димитриевски: Од 1995г. се водам по начелата на мојата партија за демократија, еднаквост, отчетност, одговорност…

Влатко Зорба

Милошески: Слугата на унгарскиот бегалец е „ризик фактор“ по внатрешната стабилност на државата!

Влатко Зорба

Жерновски: Продолжена криза за продолжена кариера

Сарачини: Разликата меѓу нормалноста и лудилото станува уште повидлива во битката со коронавирусот

Влатко Зорба

Груби: Политичката непредвидливост од било која страна е несериозна и неоддржлива за нашата земја

Влатко Зорба