СТАВ

Бурнс: Погрешен човек!

Погрешен човек! Што би рекле моите сограѓани со кои делиме исто државјанство – wrong person!

Заќути, замолчи, преќути, премолчи, наведната глава сабја не сече, трпи си, ќути си, секое чудо за 2 дена, абе ајде, пушти го, е добро де, таков си е он.

Сите горенаведени совети можеби одговараат за менталитетот и карактерот на некоја друга личност, но не на мојата личност. За мене премолчувањето е легитимирање, а непостапувањето е охрабрување за поведението на сексизам, ејџизам, навреди, клевети, немањето сензибилитет за тоа што е за на психијатриско вештачење а што е за во медиум.

Плус тоа, ако сум жена, не сум глупа и ако шовинизмот е станат модус операнди и @нормален# не и за мене.

Така да тоа @трпи си ќути си” не ми е во крв. Кој сака нека си трпи.

ФБ статус на Мирослава Бурнс

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Најчевска: Се додека постои ДУИ не може да има граѓански модел во Македонија

Влатко Зорба

Атанасоски: Отворено писмо до официјална Софија

Влатко Зорба

Божиновски: Следете упатство за ваше добро

Влатко Зорба

Мицевски: Ми се јавија да ги бранам тепачите, им затворив слушалка

Влатко Зорба

Мицковски: Хаосот во Струга и самоволието на Мерко и ДУИ не запираат

Влатко Зорба

Ременски: По денешното интервју на Началникот, очекува да се јават Јанкуловска и Камчев

Влатко Зорба