СТАВ

Димитриевски: Жалам за сето ова низ што поминуваме сите заедно

Почитувани сограѓани, бројот на позитивните од Ковид 19 во Куманово евидентно се зголемува.

Одлуката за ограничување во движење е неопходна, треба сите да ја почитуваме за да се спречи пандемијата.

Дали требаше да се најави, да секако, општинскиот штаб за заштита и спасување тоa го бара уште од 22 Март, тоа што поединци целово оваа време неодговорно се однесувсаат и не ги почитуваат препораките и мерките на штабот и Владата не доведува сите во сеопшта опасност од пандемија.

– Треба да сме свесни и дисциплинирани можеме да издржиме до понеделник, тие што немаат можност да се снабдат со најнеопходното ќе добијат асистенција овие два дена.

Колективното здравје е приоритет број еден.

Жалам за сето ова низ што поминуваме сите заедно.

Апелирам на смиреност и без паника ќе го надминеме и ова.

Целта е да го спречиме ширењето на вирусот, држете дистанца и останете дома.

ФБ статус на Максим Димитриевски

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Мицевска: Како Италијаните издржаа 70 дена локаут – излегоа снимки од камиони со ковчези кои ги закопуваше државата без присуство на семејството

Савески: Сосема доволно е минималната плата за април и мај да важи само за избраните и именуваните лица

Влатко Зорба

Спировска: Сега е совршено време да почнеме да го игнорираме Мицкоски и неговата желба за внимание

Влатко Зорба

Богојески: Подобро да се спречи, отколку да се лечи!

Влатко Зорба

Шакири: Изгледа вмровците многу се уплашиле од предизборната коалиција на СДСМ

Влатко Зорба

Ременски: Не ги проектирајте општествените поделби на полицијата !