СТАВ

Јовановиќ: Ако ви е гајле, ќе ја средите Пошта

Тоа што сакате да ја продадете Пошта само покажува колку ви е гајле. И за Пошта, и за државата, и за луѓето.

Да, знаеме дека работи со загуби. Знаеме и зошто. Затоа што поставувате за директори неспособни и незаинтересирани партиски кадри, кои гледаат само како да стават повише во својот џеб.

Ама ако ви е гајле, ќе ја средите. Ќе направите да работи со добивка, како што работат сите други пошти во светот. Тоа и не е толку тешко, со оглед на нејзиниот имот и нејзината доминантна позиција на пазарот.

Треба само да се сака. Ама не, не се сака. Не се сака сите изминати 30 години.

И после зошто државата пропаѓала и зошто луѓето се иселувале…

ФБ статус на Бранимир Јовановиќ

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Мехмети: Чулев треба да одговара за злоупотреба на службената положба и непостапување

Богојески: Сега е последна шанса да се менуваат работите!

Влатко Зорба

Ременски: По службена должност или по пријава, прашање е сега!?

Влатко Зорба

Ампева: Или ќе работиме заедно за да се подобри угледот на текстилната индустрија, или ќе нема кој да работи во овој сектор

Влатко Зорба

Мехмети: Пробаа да ги убијат претениците само за да си ја зачуваат власта

Влатко Зорба

Ориѓански: Балкански мажи !

Влатко Зорба