СТАВ

Јовановиќ: Кој е тој Зибери, зошто е толку важен за граѓаните на оваа земја за токму тој да биде мандатар?

Голема ароганција има во Таравари. Кој е тој Зибери, зошто е толку важен за граѓаните на оваа земја за токму тој да биде мандатар? И од каде им е таа луда идеја дека некој во парламентарна демократија од 12/15 освоени пратеници може да лицитира со ново име за мандатар?

Срамни се изјавите на Таравари, срамно е и цинично неговото непочитување кон мнозинството гласачи што го дадоа својот глас (од сите етнички, мнозински и малцински заедници) за Европска, граѓанска, ненационалистичка и мирољубива Северна Македонија.

Мандатарот е еден. Може да го мразите или сакате. Во парламентарна демократија премиер е оној што ќе направи минимум 61 пратеник. Тоа мнозинство, пак, ќе формира влада на чело со Заев. Жал ми е, реалноста е таа. Одговорни политичари се држат до реалноста, останатите приказни и желби се обични влажни соништа на господинот Таравари.

ФБ статус на Ненад Јовановиќ

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Реџепи: Центарот на Скопје не личи на ништо после ајдучкиот проект на Грујо, а не па Чаршијата

Влатко Зорба

Синадиновска: Случајот со директорката е уште еден доказ дека овде ќе си се умре само од позерај и глума

Влатко Зорба

Ориѓански: Потезите што ги правите кон нашиве музичари, не се ок, не се човечни

Влатко Зорба

Димитровски: Одговорноста, чесноста и пожртвуваноста на Филипче нека биде пример за сите во ова општество

Влатко Зорба

Џигал: Секоја криза е можност посилни и пожилави да ги надминеме искушенијата

Влатко Зорба

Жарко Трајаноски: Како се препознаваат лажни патриот(к)и?

Stefanija Kuzmanovska