СТАВ

Јовановиќ: Левица е водена од класичен диктатор кој ја презема партијата со фалсификат

Ќе беше супер ако во Собранието влезеше нова партија, подобра од постојните, наднационална, која се залага за правда, за еднаквост, за сиромашните, за работниците, за обесправените…

За жал, партијата која сега се претставува како „Левица“ нема ништо од ова. Оваа партија својата популарност ја изгради на анти-албанска реторика и на националистичкото мото „името не го даваме“. Водена е од класичен диктатор кој ја презема партијата со фалсификат и сега им пушта кривични пријави на сите кои не мислат исто како него. Постојано користи говор на омраза и повикува на насилство, шири сексизам, мизогинија, исламофобија. Добива донации од десетици илјади евра од соминителни фирми, покрај 220-те илјади евра од државата. И уште не влезен во Собрание, се заканува со стрелање.

Да, СДСМ разочараа, не донесоа правда и се здружија со олигарсите. Да, ВМРО се националисти кои не сакаат да расчистат со криминалното минато. Да, ДУИ се опортунисти, кои зад превезот на национализмот, гледаат само тендери. Но оваа „Левица“ е најлоша од сите. Оваа „Левица“ е екстремно десна, национал-социјалистичка, фашистичка. Затоа мораме сите да се спротивставиме одлучно на ова зло, пред да стане предоцна.

ФБ статус на Бранимир Јовановиќ

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Лукароски: Партијата должи 8 милиони евра, а вели дека сака да ја подобрува економијата!

Рамадани: Три забелешки за дополнителните мерки

Влатко Зорба

Ѓуров: Стиснете заби, јеб*ло ве и Водно и Градски парк, лигави и недисциплинирани ликови!

Влатко Зорба

Алексиќ: Свесен и несреќен или заробен и среќен?

Влатко Зорба

Деспотовски: Компаниите кои средства од ФИТР бесплатно да ги понудат своите содржини

Влатко Зорба

Колозова: Место да филозофирате со „менталитети“, гледајте кои политики функционираат

Влатко Зорба