СТАВ

Кекеновски: А зошто не клекнување на колена?

Оној Мицкоски воопшто не се либи секој ден нешто да каже во намерата за собирање политички поени, па дури и во оваа невидена здравствена и економска криза.

Врти сучи еве денес на Денот на здравјето наумил да се поклони пред величенственото дело на јунаците во бели мантили и на полицајците кои го чуваат редот и мирот. А тоа што пред некој ден го критикувашпе здравството и здравствените разботници и истите ги делеше на ваши и наши по се изгледа дека денес не важи.

Но, нејсе…Ајде да претпоставиме дека таа критика била во жарот на борбата за собирање политички поени, а ова денешново отворено писмо е пред се куртоазно и културно срочено.

Ако веќе се работи за маркетинг и собирање политички поени јас би сакал нешто јавно да прашам:

Нели можеше некој од ПР атратезите во партијата да го советува лидерот дека наместо денес да се поклони, тоа да го стореше со клекнување на колена пред белите мантили и полицајците, исто онака како што клечеше пред следбениците во Штип?

Па нели клекувањето е поголема почит од поколнувањето, tака можеби ќе собереше некој поен плус.

Вака само едно поклонување преку отворено писмо мислам дека не врши доволно работа. А Мицкоски….Се согласуваш ли?!

ФБ статус на Јове Кекеновски

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Божиновски: Следете упатство за ваше добро

Влатко Зорба

Мехмети: 100-0 губите дечки од ВМРО

Влатко Зорба

Спировска: Поселски муабет од фалба за помагање – нема!

Влатко Зорба

Јанкуловски: Само затоа што е заразен го бркате од неговиот дом?

Влатко Зорба

Спасов: Евтина демагогија на Мицкоски за да се спасат сите обвинети од СЈО

Влатко Зорба

Таравари: И на пандемијата ќе ѝ дојде крајот!

Влатко Зорба