СТАВ

Костова: Ријасетот го сменил Реисот, ‪но, всушност треба да го смени начинот на функционирање

Ријасетот го сменил Реисот.‬

‪Но, всушност треба да го смени начинот на функционирање.‬

‪Да се откажат од методите на условување и наметнување на волјата на религиозните лидери врз населението, а спротивно од препораките на здравствените власти.‬

‪Да се откажат од злоупотребите на моќта, од сомнителните зделки, од криминали и присвојување имоти.‬

‪Да престанат да ги индоктринираат следбениците со застарени догми, да престанат да поттикнуваат поделби и нетолеранција, ретрадиционализација.‬

‪Да престанат да ги осудуваат и маргинализираат обесправените, да престанат да ги понижуваат жените, хомосексуалците, сите што ги сметаат за „поинакви.“

‪Да престанат со закани кон јавни личности и носители на функции (како кога Реџепи се закануваше по живот на еден судија).‬

‪Конечно, мора да започне регулирањето и даночната дисциплина и на Ријасетот, а и на секоја религиозна институција.‬

‪Тоа се вистински промени, а не само попладневна таблоидна сензација.‬

ФБ статус на Кристина Костова

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Димитровски: Одговорноста, чесноста и пожртвуваноста на Филипче нека биде пример за сите во ова општество

Влатко Зорба

Најчевска: ДУИ е банда на криминалци кои ги држат во заробеништво сите граѓани во Македонија

Влатко Зорба

Димитров: Кој е „ЗА“ Законот за ЈО гласа за правна и европска држава! Кој е „ПРОТИВ“ гласа за криминал

Влатко Зорба

Ангелковски: Мапата на ГДИ повеќе крева паника, отколку што смирува

Влатко Зорба

Петровски: Доживотни балкански дилетанти

Влатко Зорба

Јовановиќ: Далеку се тие од некој „јавен интерес“

Влатко Зорба