СТАВ

Михајловски: Новиот Статут на ВМРО-ДПМНЕ е победа на идејата за реформи во партијата

Новиот Статут на ВМРО-ДПМНЕ е победа на идејата за реформи во партијата.

Непосредната демократија во избор на органите, ограничениот број на мандати, одговорноста и отчетноста, воведување на иницијативите како статутарна форма, формирање на Патриотски институт, Форум на интелектуалци, Унија на ветерани и други тела и органи ќе ја зајакнат внатрепартиската демократија и ќе ја отворат можност инклузивно низ органите и телата да дојде до конкуренција на најдобрите идеи.

Се надевам дека овој пример ќе го следат и другите политички партии.

Им честитам на сите членови кои беа упорни и истрајни во реализацијата на оваа благородна идеја.

ФБ статус на Александар Михајлоски

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Димитров: Ќе не’ биде!

Влатко Зорба

Спасов: Обнова на злото

Влатко Зорба

Шакири: Ние сме повеќето не толку необразована, колку што сме проста маса

Влатко Зорба

Богоев: Зарем кариерата на еден човек е побитна од здравјето на сите ⁉️

Влатко Зорба

Костова: Сите треба да се свестат дека враќањето на старото едноставно не е одржливо

Влатко Зорба

Мицевска: Новинарите и во оваа криза никако да ја надминат суетата

Влатко Зорба