СТАВ

Мишолиќ: Апсурдно е Мизрахи да го истакнува своето еврејство, и да се обидува да изигрува жртва на таа карта

Од сите политички омрази за кои сум слушал, единствено не го разбирам антисемитизмот.

Многу добро знам што е расизам, ксенофобија, верска нетрпеливост, хомофобија, супер знам што се национализам и шовинизам, но се’ уште не можам да сфатам зошто Евреите биле и се толку омразени.

Најверојатно, односно сосема сигурно, тоа е затоа што, за жал кај нас нема Евреи, па не сме ни задојувани со нетрпеливост кон нив.

Затоа, тотално е апсурдно и глупаво, бившата министерка Мизрахи да го истакнува своето еврејство, и да се обидува да изигрува жртва на таа карта.

Никој нема ништо против нејзината етничка припадност. Напротив. За мојата генерација, синоним за Евреите се Алберт Ајнштајн, Артур Рубинштајн и слични гении на науката и уметноста.

ФБ статус на Миодраг Мишолиќ

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Богојески: Слободни банки

Влатко Зорба

Кекеновски: До кога со лаги и манипулации со граѓаните и сопственото членство

Влатко Зорба

Илиевски: Во Финска ги учат децата како да препознаат лажна вест, и на нас ни треба таква обука за да останеме во нормала

Влатко Зорба

Тричковски: Злосторство без казна

msp-admin

Цветанов: Дадете приоритет на државата, доста беа исполнувањата на желбите на Мицкоски

Влатко Зорба

Димитриев: Дел од оние што денес се гордеат со полската болница, тогаш критикуваа

Влатко Зорба