СТАВ

Мицковски: 5 вести далеку поважни од коронавирусот

5 вести далеку поважни од коронавирусот.

1. Температурата на Антартикот достигна 20 степени. Пејсажот без снег е навистина језив.

Климатските промени нема да создадат клима на паника се додека не се подигне драматично нивото на морињата и не почнат масовни миграции.

2. Шумите низ светот и понатаму горат со неверојатна брзина.

3. Great Pacific Garbage Patch, вештачкиот остров полн пластика во Пацификот, двојно ја надмина површината на Пиринејскиот полуостров. Секое море веќе има сличен остров.

4. Во Сирија и понатаму секојдневно умираат стотици и илјадници дечиња.

5. Во Хрватска на карневал се запалени кукли кои претставувале истополов пар со дете, каде што ликот на детето било она на пратеникот кој се залага за ЛГБТИ правата.

Колку од овие вести ги читате секој ден и потоа паничите?

ФБ статус на Ивор Мицковски

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Ристиќ: Со неодговорност, од полицијата може ќе се скриеме, но од вирусот не!

Влатко Зорба

Дерала: Љубезни прашања до Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ

Влатко Зорба

Белчева: Наследивме град врз кој се изживувале политички и бизнис елити, без љубов, а со алчност за сопствените интереси и богатење

Влатко Зорба

Трпкова: Ханиленд ве извади од транзициската-комфорт зона

Влатко Зорба

Лазаревски: Супер (не)правични мерки

Влатко Зорба

Јовановиќ: Ако им се удоволат барањата на коморите, државата целосно ќе крахира

Влатко Зорба