СТАВ

Мицковски: Легитимен победник на избори треба да биде оној што ќе вети дека ќе ги реформира – реформистите

Македонија е земја на реформисти без реформи. Племиња на реформисти, етнички реформисти, дотолку реформисти, што влада протестира во време на свое владеење барајќи реформи на сите страни. Сега има добри и лоши реформи, гадни и убави.

Најголем дел од дил ориентед и тендерско коалициските реформи се прават во 5 за 12, кога е најгусто, кога вниманието на народот е зафатено со поголемата приказна. Ама реформа си е реформа – и реформисти не можат без реформи.

Така да за иден легитимен победник на избори треба да испадне оној што ќе вети дека ќе ги реформира – реформистите.

(ФБ статус на Ивор Мицковски)

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Кардула: Стварно е небитно дали „Медена земја“ ќе добие Оскар или не – тие се ПОБЕДНИЦИ

Влатко Зорба

Јанкуловски: Само затоа што е заразен го бркате од неговиот дом?

Влатко Зорба

Сарачини: Труеја дека никогаш нема да добиеме датум, дека нема НАТО

Влатко Зорба

Илиевски: Во Финска ги учат децата како да препознаат лажна вест, и на нас ни треба таква обука за да останеме во нормала

Влатко Зорба

Илиевски: Сите што се правите експерти, отидете волонтирајте деноноќно по клиниките!

Влатко Зорба

Ориѓански: Вмровската парола напишана наопачки е фантастичен знак

Влатко Зорба