СТАВ

Најчевска: Ако ДУИ не бидат столчени на изборите, Албанците во Македонија ќе си останат заглавени во селскиот нужник во кој моментално се наоѓаат

Ова е единствената кампања која може да ја води ДУИ. Што друго може да понуди?

Може да посочи некое посебно подобрување на животот на Албанците во Македонија како резултат на 20 години владеење?

Образованието на албански јазик го подигна нивото на знаење на учениците и студентите?

Нагло се подобри животот во општините водени од градоначалници – Албанци?

Има помало иселување на Албанците од Македонија?

Се намножија некорумпирани судии?

Во администрацијата влегоа професионалци наместо партиски војници?

Се зголеми сигурноста на живеење во албанската заедница?

…?

Според мене, ако сега на овие избори Албанците во Македонија не го столчат ДУИ и не го исфрлат ако не за секогаш тогаш барем на подолг период од политичката сцена, ќе си останат заглавени во селскиот нужник во кој моментално се наоѓаат.

ФБ статус на Мирјана Најчевска

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Илиевски: Сите што се правите експерти, отидете волонтирајте деноноќно по клиниките!

Влатко Зорба

Забрчанец: Наеднаш „Северна” мила им се виде

Влатко Зорба

Озимец: Неодговорно е да се пласираат тези кои ги релативизираат последиците од коронавирусот врз здравјето на луѓето

Влатко Зорба

Реџепи: Центарот на Скопје не личи на ништо после ајдучкиот проект на Грујо, а не па Чаршијата

Влатко Зорба

Божиновски: „Ми е гајле, не е на татко ми ова” е симптом на ова сиромашно и материјално и духовно општество

Влатко Зорба

Во колку држави во Европа постои апликација за следење на корона сигналите преку мобилен како што се воведува кај нас?!

Берта Китинска