СТАВ

Најчевска: Ќе ме субвенционира ли државата ако купам пиперки за ајвар од етнички Албанец?

А дали ќе се даваат посебни субвенции за етничките Македонци кои ќе изградат куќа во маало каде што живеат мнозинство етнички Албанци?

На пример државата да плати 1/3 од куќата.

А ќе се стимулираат со субвенции верските заедници доколку преобратат некого од една во друга вера?

Не знам како ќе ги рачунаме атеистите.

За нив дупло или упола цена?

А ако има регистрирано повеќе фирми на етнички Албанци од 20% од сите регистрирани фирми, ќе ги натераат да ги затворат?

А ќе ме субвенционира државата ако купам пиперки за ајвар од етнички Албанец?

А ако е некој од мешан брак, дали ќе се добие половина субвенција?

ФБ статус на Мирјана Најчевска

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Сугарески: олидарноста не се учи, ниту може да се одглуми

Влатко Зорба

Зиков: Министерката Мизрахи ни малку не се однесува еврејски

Влатко Зорба

Ременски: Не ги проектирајте општествените поделби на полицијата !

Илиевски: Сите што се правите експерти, отидете волонтирајте деноноќно по клиниките!

Влатко Зорба

Лазаревски: Во ВМРО мора да сфатат дека државата функционира (и тоа многу подобро) и кога не се на власт

Влатко Зорба

Трпкова: Инвестициите во култура и образование оставаат важни историски траги и ги надживуваат лошите спомени

Влатко Зорба