СТАВ

Најчевска: Решете да ја направиме Македонија зелена, тешко е, ама не е невозможно

Јас сум за зелена Македонија (може и северна да биде и јужна и вардарска ама да биде зелена).

Во зелената Македонија не се умира од сиромаштија и загаден воздух и вода и земја. Не се умира од незнаење и неписменост.

Во зелената Македонија секое дрво е важно и секоја педа зеленило.

Во зелената Македонија граѓаните ја контролираат власта.

Во зелената Македонија најмалку пари се трошатна привилегии на функционретите, а најмногу на привилегии на ранливите групи.

Во зелената Македонија професионалците управуваат со државата.

Во таа моја зелена Македонија верата е индивидуално право, етничката припадност е само една од многуте разлики меѓу луѓето, а сексуалната определба си е едноставно, сексуална определба.

Само замислете.

И решете да ја направиме Македонија зелена.

Тешко е, ама не е невозможно.

ФБ статус на Мирјана Најчевска

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Илиевски: Во Финска ги учат децата како да препознаат лажна вест, и на нас ни треба таква обука за да останеме во нормала

Влатко Зорба

Димитров: Не’ чека Европа да и’ покажеме што можеме

Влатко Зорба

Јовановиќ: Нема да колабира текстилната индустрија од покачување на минималната плата

Влатко Зорба

Цветанов: Граѓаните ќе одлучат дали сакаат да се продолжи со демократските политики или сакаат да им се врати режимот

Влатко Зорба

Божиновски: Следете упатство за ваше добро

Влатко Зорба

Јордановска: Термини за тестирање на државно нема, седиш со симптоми и не знаеш дали е настинка или корона

Берта Китинска