СТАВ

Најчевска: За мене нема политичари Албанци или Македонци или … Има криминалци и политичари од најразличен етницитет, вера и невера

Се додека во Македонија не се формира партија врз основа на вредности, наместо етничка припадност државата нема да излезе од среден век.

Се додека некој бара премиер или претседател или министер според етничка припадност, а не според понудена политика и програма, Македонија ќе остане последна дупка во Европа.

Се додека раководењето со институциите на државата се распределува согласно етничка припадност наместо според знаење и умеење и искуство, Македонија ќе биде сојуз на племиња, а не држава.

А за мене нема политичари Албанци или Македонци или …

Има криминалци и политичари од најразличен етницитет, вера и невера.

Овие вториве можам да ги избројам на прстите на една рака.

ФБ статус на Мирјана Најчевска

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Јовановски: Во Холандија се чувствував исплашено и несигурно, најискрено се чувствувам побезбедно тука

Влатко Зорба

Јовановиќ: Сите Албански партии треба да влезат во владата на Заев

Влатко Зорба

Салиу: Најавуваш нов пристап на партијата, пола мандат само две средби… Со ОРБАН и ВУЧИЌ

Цветанов: Дадете приоритет на државата, доста беа исполнувањата на желбите на Мицкоски

Влатко Зорба

Најчевска: ДУИ е банда на криминалци кои ги држат во заробеништво сите граѓани во Македонија

Влатко Зорба

Ременски: Не ги проектирајте општествените поделби на полицијата !