СТАВ

Ориѓански: Потезите што ги правите кон нашиве музичари, не се ок, не се човечни

Времево не е за уметност, ами е преживување. Нашите музичари се во тешка положба.

Ова не го зборувам затоа што е мој личен проблем, јас имам од што да живеам до крај на живот, таман и ништо да не работам, меѓутоа…Потезите што ги правите кон нашиве музичари, не се ок, не се човечни.

Познавам кафански свирачи, чии семејства преживуваат само од нивните настапи. Поминаа 200 дена, овие луѓе се без работа, ниту фирма стои зад нив, нит држава нит врага…

ФБ статус на Златко Ориѓански

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Јовановиќ: Нема да колабира текстилната индустрија од покачување на минималната плата

Влатко Зорба

Трпкова: Приватизација на УКИМ звучи дури и олеснително во контекст на состојбите во кои живееме

Влатко Зорба

Трпкова: Кога не можеш да напредуваш во областа за која си учел, фати се за политика и руши секаква можност на напредок на сите останати полиња

Влатко Зорба

Забрчанец: 2/3 за Законот за јавно обвинителство носат правда, правна држава и европска иднина

Влатко Зорба

Јовановиќ: На теории на заговор, пак, или на лажни вести и на хистерија, Заев не може да го рушат

Влатко Зорба

Богојески: Сега е последна шанса да се менуваат работите!

Влатко Зорба