СТАВ

Озимец: Неодговорно е да се пласираат тези кои ги релативизираат последиците од коронавирусот врз здравјето на луѓето

Сајтот Офф-Гардијан кој објавува псевдонаука за корона вирус, не е британски Гардијан.

Доколку не е видливо од самите тези кои за жал веќе се постираат, според stopfakе(org) и уште најмалку еден сајт за проверка на факти, се работи за сајт со заговори, не ги поткрепува тезите на научни факти и сајт кој често промовира руска пропаганда.

Ковид 19 не е дел од новиот светски поредок и не е обичен грип а мислењата со титули до нив не се наука.

Крајно неодговорно е во ваква ситуација да се пласираат тези кои ги минимизираат или релативизираат последиците од вирусот врз здравјето на луѓето.

ФБ статус на Кристина Озимец

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Забрчанец: После подолго време точните информации се шират побрзо и помасовно од лажните

Влатко Зорба

Зиков: Министерката Мизрахи ни малку не се однесува еврејски

Влатко Зорба

Огњанова: Посакувам секој млад доктор да ни се придружи во оваа борба

Влатко Зорба

Груби: Политичката непредвидливост од било која страна е несериозна и неоддржлива за нашата земја

Влатко Зорба

Жерновски: Толку ли беше тешко со тие пари, потрошени за нивниот барок, да се изградат градинки, училишта, студентски домови, болници…

Влатко Зорба

Трајковски: Ќе помине, кај и да е…

Влатко Зорба