СТАВ

Петровски: Доживотни балкански дилетанти

Не ме плаши, ништо друго, на овие – да ги наречам – „балкански простори“, кои луѓе ги препознаваме и ги нарекуваме – луѓе, со празни глави и џебови кои се уште им ги полнат – мама и татичко, а воедно и најсмешна особина кај нив, е што ТИЕ се убедени, дека ТИЕ се натпросечни за СЕ’ – само, ете, се уште, никој, никој друг – ТАА ГЕНИЈАЛНОСТ се уште, не ја препознале таа ГЕНИЈАЛНОСТ кај него/неа!

… и така ….2, 3, 4 години…та минааа и цели -10, 20. 30, 40, 50 год. – Замислете!? Се уште, никој не им пружил шанса да ја покажт својата ГЕНИАЈЛНОСТ…

п.с.

… Но не(!), тој, „доживотен балкански дилетант“, не се разочарува!

За депресија не ни слушнал.
„упорни до смрт“… тоа – се вика инат!

– И тоа е максимално гадна особина, својствена, за Балкан!

Кога врвиш низ Балкан од такви мажи и жени – плаши се! Сериозно – да се плашиш од нив!!!

ФБ статус на Југослав Петровски

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Јовановиќ: Ако им се удоволат барањата на коморите, државата целосно ќе крахира

Влатко Зорба

Синадиновска: Случајот со директорката е уште еден доказ дека овде ќе си се умре само од позерај и глума

Влатко Зорба

Дерала: Љубезни прашања до Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ

Влатко Зорба

Забрчанец: Мицкоски бара да го оставиме Груевски, тој бил само негов!

Тричковски: Со членството на Македонија во НАТО, дефинитивно е поразена историската мисија на ВМРО

Влатко Зорба

Спасов: Милошоски отворен како „пупка“

Влатко Зорба