СТАВ

Петровски: Од главата си патиме

Веруваат во -записи од оџи, дека земјата е рамна, на богојавение локаат вода од Вардар, ист Вардар во кои се слеваат нивните фекалии, град по град… та долу до егејските пристаништа,. … А да! Ќе изумев, во премиерскиот кабинет на Грујо имаше вработено гатачки како негови лични советници(?!!???).

Понатаму: Библиски народ сме, а и браќа по крв сме со хунзите. Лечиме настинка со чорапи натопени во оцет. Пет минути пред и по полноќ не излегуваме од дома. Нај страшна болест, од која имаме национално-колективен уплав е единствено и неприкословена: ПРОМАЈАТА!„

Веруваме во: Духови, вампири, рај, пекол, 365 светци, еден куп на богови, во мапи до турско скриено злато, во четирилисни детелинки, бубамари, урокливи очи, момински клетви… и тн., и тн., и тн. …

Ама маска не носиме, оти КОРОНА е лага и не постои!

п.с.

Ќе заборавев – И секогаш, за што и да е, некој друг ни е крив!

ФБ статус на Југослав Петровски

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Тричковски: Заслужуваме подобар живот!?

Влатко Зорба

Лукаровски: Зошто ДПМНЕ не поднесува амандмани на Законот за ЈО, а вели дека не е добар ваков каков што е предложен

Влатко Зорба

Кекеновски: Старата римска традиција во македонски услови

Влатко Зорба

Забрчанец: Митинзи не смее да има!

Кордалов: Не стигматизација, туку сега, повеќе од било кога, да дадеме вистинска ПОДДРШКА за новинарите

Влатко Зорба

Јордановска: Се си има свој пик, а здравствениот систем во моментов го доживува најлошиот

Влатко Зорба