СТАВ

Петровски: Србија подобро да молчи и да не обвинува, оти ние сме тие кои имаме многу поголеми причини за обвинувања

Поштенска марка со грешка, веднаш повлечена од промет – е “голем скандал“!

А скршените спомен-плочи ( со мацола ) во Прпхор Пчињски ( таму кај е одржано Првото заседание на АСНОМ – нашето “светилиште’, кај се темелите на македонската државност ) лично од раката на Шешељ ( гуру и кум на Вучиќ ) пропратено со аплауз од неговите нео-фашистички подржувачи насобрани токму на тој ден – со таа цел; и згора, потоа, постојано одбивање (година по година) од страната на СПЦ ( всушност од Србија како држава ) -да се прослави денот, да се празнува АСНОМ, таму кај што се случил – тогаш, што е тоа!?

p.s.

Затоа, подобро е да молчат и не обвинуваат, оти ние сме тие кои имаме многу поголеми причини за обвинувања ( оти ова е само еден, од неколку мошне битни, не решени прашања, без ронка на дух на добрососесдво од нивна страна! )

ФБ статус на Југослав Петровски

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Трпкова: Брзите профити ќе ни ги изедат децата побрзо и од вирусот и од глобализацијата

Влатко Зорба

Трпкова: Кога непријателот се претвора во стереотип, полесно е да се најде конкретна жртва и на неа да се фрлаат камења

Влатко Зорба

Беќаровски: 41 Словенец го изгуби животот од Ковид-19 во изминатите 24 часа, а никој не ги тепа здравствените работници

Влатко Зорба

Спировска: За да ги разбереме и почитуваме предлог мерките ни требаат одговори на неколку прашања

Влатко Зорба

Димковска: На Мицкоски не смее да му се даде можноста да решава за судбината ниту на еден човек, а камоли на цел народ

Влатко Зорба

Трпкова: Инвестициите во култура и образование оставаат важни историски траги и ги надживуваат лошите спомени

Влатко Зорба