СТАВ

Сарачини: Аферата за купување на медиуми со руско-унгарски пари тежи повеќе од „Рекет“

Аферата за купување на медиуми со руско-унгарски пари против влезот на Северна Македонија во НАТО тежи 2.5 милиони евра. Тоа е еден милион евра повеќе од „Рекет“.

За разлика од „Рекет“ кој е криминален случај, оваа афера има не само аспект на организиран криминал (и тоа меѓународен), туку и далеку поголеми, безбедносни и сигурносни аспекти.

Ме интересира како ќе се однесуваат професионалните медиуми кај нас по однос на оваа афера. „Рекет“ не го симнаа со месеци од екран. Тоа е добро, но да видиме дали ист третман ќе добие афера која тежи многу повеќе, не само во пари!

ФБ статус на Петрит Сарачини

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Тричковски: Раденска две срца

Жарко Трајаноски: Како се препознаваат лажни патриот(к)и?

Stefanija Kuzmanovska

Спасов: Геро е стар статистичар, искусен

Влатко Зорба

Богојески: Да бидеме на чисто!

Влатко Зорба

Јовановиќ: Нема да колабира текстилната индустрија од покачување на минималната плата

Влатко Зорба

Сарачини: За време на кризата со корона-вирусот, и вирусот на лудилото ни се појавува се почесто и погласно

Влатко Зорба