СТАВ

Сарачини: Рама рече дека ќе се отворат границите на Албанија за сите соседи

Повторно изгубени во преводот. Рама рече дека ќе се отворат границите на Албанија за сите соседи. Точка.

Потоа, ги повика сите Албанци, од соседството, Македонија, Косово и соседните држави – да ги почитуваат мерките за борба против корона вирусот и да бидат претпазливи. Точка.

Никаде не рече Рама дека се отвораат граници само за Албанците. Разбирате ли, о вие произведувачи на лажни вести и алуминиум во шампитата на мвро-вмро? Извичник!

ФБ статус на Петрит Сарачини

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Во колку држави во Европа постои апликација за следење на корона сигналите преку мобилен како што се воведува кај нас?!

Берта Китинска

Жерновски: Животот ја победи смртта

Озимец: Неодговорно е да се пласираат тези кои ги релативизираат последиците од коронавирусот врз здравјето на луѓето

Влатко Зорба

Мехмети: Пробаа да ги убијат претениците само за да си ја зачуваат власта

Влатко Зорба

Ориѓански: Можеби и повеќе од 20 години ќе требаат за да се случат нови и големи, светски работи

Забрчанец: Се зајакнуваат меките мерки за да не мора да се заоструваат рестриктивните

Влатко Зорба