СТАВ

Силјановска: „НИКОЈ“ не може да стане „НЕКОЈ“!

Македонскиот национален идентитет е МАКЕДОНСКА РАБОТА и БИОГРАФИЈА. Автори на македонската национална приказна се нашите предци, а ние, како коавтори, имаме национална обврска да ја допишуваме.

Соседите си имаат СВОИ НАЦИОНАЛНИ ПРИКАЗНИ, чии АВТОРИ и БИОГРАФИ се ТИЕ, САМИТЕ!

Нивните амбиции за (ко)авторство на нашата национална историја не можеме да ги контролираме, но нашите ПОСТАПКИ – МОЖЕМЕ и МОРАМЕ.

Ќе биде ли оваа генерација достојна на СВОИТЕ ПРЕДЦИ или ќе ги засрами и понижи, „БРИШЕЈЌИ ГИ“, себезасрамувајќи се, себепонижувајќи се и СЕБЕНЕГИРАЈЌИ СЕ?

Една од обединетите нации во рамките на ООН, БЕШЕ, Е, и ЌЕ ОСТАНЕ и МАКЕДОНСКАТА НАЦИЈА!

ИЛУЗИЈА е, дека може да започнете преговори за ЕУ како „ НИКОЈ“, за да станете „НЕКОЈ“!

Да бидеме достојни Македонци и горди Европејци!

ФБ статус на Гордана Силјановска

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Мицковски: Нашите странски партнери во акцијата Крушопек биле мудри што ја задржале дрогата

Влатко Зорба

Љума: Имам пријатели и од многу поразвиени земји кои се во карантин во многу полоши услови од нашите, па не се бунат

Влатко Зорба

Кордалов: Да не дозволиме личните и партиските интереси или пориви да ни бидат пред хуманоста и човечноста

Влатко Зорба

Трпкова: Кога непријателот се претвора во стереотип, полесно е да се најде конкретна жртва и на неа да се фрлаат камења

Влатко Зорба

Богојески: Помалку смешен „рашелов патриотизам“, повеќе државничко однесување!

Влатко Зорба

Мехмети: Порано или подоцна ќе има албанец премиер, ама не затоа што вие сакате

Влатко Зорба