СТАВ

Спировска: Да се биде директор значи да си одговорен не само за вработените, туку и за нивните фамилии

Да се биде директор(управител) значи да си одговорен не само за вработените, туку и за нивните фамилии. Зашто секое твое заебување значи заебување на најмалку двајца по вработен. Професионални и чесни значи и одговорни!

Тоа значи неспиење, нешетање, нејадење, додека не се осигурам дека оние пред кои сум одговорна/ен (вработените) спијат мирно. Замислете да требаше и да обезбедуваат плата и финансии за реализирање програми!

Значи НИКОЈ НЕ Е ПООДГОВОРЕН ЗА РАБОТЕЊЕТО НА ЕДНА ИНСТИТУЦИЈА ОД ДИРЕКТОРОТ.

Еве за што може да размисли Мин. за култура:

1. Критериуми за назначување директори; (партија не е критериум)

2. Комисии кои ќе утврдуваат дали програмите на апликантите за директор се совпаѓаат со целите и стратегијата за развој за соодветната институција;

3. Вклученост на вработените во тие комисии;

4. Оценување на работата на директорите.

Среќен ден на демократијата

ФБ статус на Симона Спировска

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Ориѓански: Вмровската парола напишана наопачки е фантастичен знак

Влатко Зорба

Стеријовска: Нашиот глас е тежок колку и нашите очекувања, надежи и визии за општеството

Влатко Зорба

Дац: Да се протестира и против глупавоста, која за жал не се лечи

Костадинов: Кога им зборувам на ДПМНЕ и Мицкоски дека се последниот антидржавен елемент, велат дека не сум ја зборувал вистината

Влатко Зорба

Јовановиќ: Олигарсите, бизнисмените, богаташите и големите компании повторно ќе бидат поштедени

Влатко Зорба

Сарачини: Лудаците и тревникот на плоштад