СТАВ

Сугарески: Да ја оспорувате посветеноста на Филипче во борбата со пандемијата е обично лицемерно „хејтање“

Може со Венко да не се согласувате идеолошки, но да ја оспорувате неговата посветеност во борбата со пандемијата е обично лицемерно „хејтање“.

Само за момент, обидете да се ставите во неговата положба во овој период, ако сте луѓе, ќе ве полазат морници.

Не да не му е лесно, туку е ужасно тешко за што треба и храброст, нерви и емоционална стабилност. Носи претешка одговорност на своите плеќи. Се бори за заболените, за своите колеги, за сите граѓани, за јавното здравство…..не мора да го сакате, барем почитувајте го него, сите лекари и целиот медицински персонал кои деноноќно вложуваат натчовечки напори да се справат со опасниот вирус!

И ако веќе не помагате, барем не одмагајте! Аман луѓе освестете се, ова е борба за живот, не за политички поени!

ФБ статус на Горан Сугарески

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Мицковски: Нашите странски партнери во акцијата Крушопек биле мудри што ја задржале дрогата

Влатко Зорба

Трајковски: Не заеба Америчка на Француски…

Кордалов: Не стигматизација, туку сега, повеќе од било кога, да дадеме вистинска ПОДДРШКА за новинарите

Влатко Зорба

Огњанова: Посакувам секој млад доктор да ни се придружи во оваа борба

Влатко Зорба

Ампева: Не потпишувајте никакви документи и празни листови

Влатко Зорба

Забрчанец: Митинзи не смее да има!