СТАВ

Трајкоска: Шетање на милениците за време на полицискот час

На ниво на Македонија има скоро 80.000 регистрирани миленици до денеска!

-за оние кои немаат дворови
-за оние кои ги чуваат во стан
-за оние кои немаат тераси
– за поединци над 67 години на кои нема кој друг да им го прошета миленикот
– 10-20 минути
– пред зграда, на 200 метри раздалеченост
-со маска и ракавици на себе при излегувањето од дома

Збориме за ФИЗИОЛОШКА ПОТРЕБА, а не за шеткарање!

Нема начин возрасно куче да го натераш да врши нужда дома ако цел живот знае тоа да го прави надвор!
Само ќе задржува во себе и тоа е болно и нехумано!

Не можеш сам надвор додека шеташ, без контакт со други луѓе, со маска и ракавици со кучето, да се заразиш, поверојатно е ТИ да ја заразиш постарата комшика на која ќе и го носиш кучето на шетање при примопредавање затоа што она не смее.

Збориме за 13 часа држење на токсини, мокрача и измет во себе на милениците преку викенд, а тоа правило важи за сите.

Збориме за 18 часа држење на токсини, мокрача и измет во себе на милениците, за оние лица кои поседуваат миленик и се над 67 год.

Друга работа, има миленици кои примаат терапија на ветеринар и сопствениците мора да ги носат истите таму ако е потребно да примаат терапија и навечер.

Ова веќе е дозволено во скоро сите земји кои се соочуваат со корона!

Италија, Шпанија, Грција, Словенија, Кина и останатите веќе го имаат регулирано ова!

Мора да има отстапки.

Напоменувам, збориме за извршување на физиолошка ПОТРЕБА и ВЕТЕРИНАРНА АСИСТЕНЦИЈА !

Не зборуваме за шлаење навака натака!

ФБ статус на Јована Трајкоска

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Јовановиќ: Ако влада ја назначила за министерка, владата да си ја отповика

Влатко Зорба

Димитров: „Психолошка војна” се водела со една велат лажна вест дека Наќе „размислувал” да даде оставка? Каков аматеризам!

Влатко Зорба

Тричковски: Битка со лагата

Влатко Зорба

Најчевска: Сега да се донесе уредба со законска сила за испитување на потеклото на имотот

Влатко Зорба

Ангеловска: Одговорноста кон самите себе, тргнува од одговорноста кон животната средина

Влатко Зорба

Забрчанец: СДСМ носи развој и сигурна иднина, ВМРО-ДПМНЕ нуди страв и мрачно минато!

Влатко Зорба