СТАВ

Тричковски: Гарантирана војна

Успеав да ѕирнам во проектот на вмро-дпмне за уставни промени кои ќе го гарнтирле унитарниот карактер на Македонија.

Јас ве уверувам, како политолог, новинар, уредник, публицист и поранешен бизнисмен, со работно и академско искуство од 50 години, дека тие промени и тоа разбирање на работите, не само што не ја гарантираат унитарноста на Македонија туку гарантираат војна во која Македонија ќе биде растурена како кула од карти, а танакаречените унитаристи, односно примитивни антинационални и антиграѓански националисти, ќе ги однесат Македонците во дефинитивен пораз.

Памет у глава, другари и другарки!

ФБ статус на Бранко Тричковски

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Жерновски: Европските лидери заедно со македонските граѓани!

Влатко Зорба

Николовски: Не си играјте играчки од типот: „како не, дома ќе седам; глупости нема корона кај нас; или млад сум, ништо не ми е..”

Влатко Зорба

Мојсовска Манојлова: Вирусот ќе си го земе својот данок, здравствено кревките ќе го платат со живот, малите бизниси со колапс

Влатко Зорба

Беќаровски: Зошто 55 db<. Е одлична одлука??

Берта Китинска

Рамадани: Да се надеваме дека претседателот на државата ќе го има во предвид поривот на луѓето за слобода

Влатко Зорба

Трајковски: Сочувство до сите научници кои работеа на 5Г

Влатко Зорба