СТАВ

Тричковски: Одиме во Европа

Јас гледам на почетокот на преговорите со Европската унија и на членството во НАТО, не само како на голема историска победа на Северна Македонија, туку и како на некоја магија, космичка релација, како на некое провидение кое ги искомбинирало тие дострели со драмата со коронавирусот за да ја нагласи големината, епичноста на нашиот подвиг.

Евроатлантските интеграции за Северна Македонија, меѓу другото, ќе ја имаат улогата на вакцина против разорните типови внатрешни вируси, каков што е оној што во политичката инфектологија е означен како вмро-дпмне или како што се надворешните негатори и сератори и аспиратори.

Вирусите, се разбира, се надеваат дека Европа ќе умре, во таа поза тие се како мали мачиња однесени на прво ебење во подрумот, обаче, сите знаеме како во вицот завршува тоа искуство.

Така ќе биде и во животот. Целата историја е историја на победите на човекот над вирусите. Со многу жртви, се разбира, но се сами победи.

ФБ статус на Бранко Тричковски

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Рамадани: Да се надеваме дека претседателот на државата ќе го има во предвид поривот на луѓето за слобода

Влатко Зорба

Наумовски: Нели е детски да ја прекинуваш играта ако ти не учествуваш?

Влатко Зорба

Јовановиќ: Тука сум. Тука сме. И ќе се бориме

Влатко Зорба

Сарачини: Не се сомневам дека Шарените револуционери, оние што се бореа за вредностите, ќе знаат што да одберат

Влатко Зорба

Жерновски: Нема бегање од судот на граѓаните

Јордановска: 200 нови случаи, зборувајте ми за теории на заговор и како се поткупени сите влади, доктори и научници!

Влатко Зорба