СТАВ

Трпкова: Факултетите и училиштата не може да замрат зашто имаме чувствителна категорија луѓе

Можеби треба да се размислува стратегија за заштита на постари и хронично болни лица, наспроти да се удира по младоста која сама по себе е непослушна и револуционерна.

Факултетите и училиштата не може да замрат зашто имаме чувствителна категорија луѓе (во која и самата спаѓам). Ризикот мора да се преземе и од наша страна.

Сите треба да сме свесни и вклучени во процесот на едукација во врска со короната. Треба да правиме обмислени обиди за враќање во „нормала“. Нема бесконечно да седиме во дупка и да чекаме да престане „бомбардирањето“…

Не мора се’ да биде црно и бело. Никаква доверба немаме во ништо, па ни во своите сопствени деца. Луѓе остануваат без работа, банкротираат бизниси. Овие на држвана служба тријат раце секој први. Зимава ќе биде тешка за многумина.

Ќе треба да пораснеме и да преземеме одговорност, наместо да ја префрламе вината на други.

ФБ статус на Синоличка Трпкова

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Јовановиќ: Нема да колабира текстилната индустрија од покачување на минималната плата

Влатко Зорба

Спасов: Баба Ванѓа всушност не била свесна дека е Бугарка

Влатко Зорба

Димковска: На Мицкоски не смее да му се даде можноста да решава за судбината ниту на еден човек, а камоли на цел народ

Влатко Зорба

Мехмети: Порано или подоцна ќе има албанец премиер, ама не затоа што вие сакате

Влатко Зорба

Ориѓански: Можеби и повеќе од 20 години ќе требаат за да се случат нови и големи, светски работи

Лазаревски: Во ВМРО мора да сфатат дека државата функционира (и тоа многу подобро) и кога не се на власт

Влатко Зорба