СТАВ

Трпкова: Кога не можеш да напредуваш во областа за која си учел, фати се за политика и руши секаква можност на напредок на сите останати полиња

Ни изминаа годините бивајќи активни најмногу со политика, по инерција. Секој е од секого подобар во политиката. Општа трка во политизирање на секој сегмент од нашите животи…Никако да почнеме да се бавиме со нашите професии, и да се посветиме на тоа што најдобро го умееме.

Тоа е најисплатливо, особено кога не те бива во професијата. Кога не можеш да напредуваш во областа за која си учел, ти фати се за политика и руши секаква можност на напредок на сите останати полиња.

И така на крајот отвораме простор за шмокљофци-професионалци, итро напикани до извор на парите, кои не ги интересира политика. Кротки кутриња со волчји заби, што од секоја мајка млеко цицаат.

Затоа сме на вакво културно и научно ниво. Ова не може да се нарече ни капитализам туку узурперизам, зашто не постои никаква конкурентност, оти не постои ниту потреба за тоа.

ФБ статус на Синоличка Трпкова

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Антоновски: Приватните медиуми да ги заштитат новинарите и сите медиумски работници

Влатко Зорба

Беќаровски: 41 Словенец го изгуби животот од Ковид-19 во изминатите 24 часа, а никој не ги тепа здравствените работници

Влатко Зорба

Ременски: Како го „зезнавме“ Рајнхард Прибе!?

Најчевска: За мене нема политичари Албанци или Македонци или … Има криминалци и политичари од најразличен етницитет, вера и невера

Влатко Зорба

Неданоски: Другари ич не го сакајте Филипче и владата, сакајте се себе си и вашите блиски, почитувајте ги мерките

Берта Китинска

Трпкова: Се’ одеше добро додека не се вмешаа партиите, нивните токсични политики и мозоци

Влатко Зорба