СТАВ

Трпкова: Не се почитуваат мерки од недокваканост и инает кон државата

Не се почитуваат мерки од недокваканост и инает кон државата. Инаетот на мнозинството ќе го сотре и најсовесниот граѓанин. Државата не е консеквентна во казнувањата.

Криминалците никогаш не ги казни, а на олигарсите им доделила фина парична поддршка. Изгубена е довербата од луѓето. Се потсмеваат на ковид, на лекари, наука, на совесни граѓани, а особено на мерките за заштита…

Другата крајност е игнорирањето на вирусот, дури и по смрт во блиско семејство. Ова треба да се истрпи, да се голта секое чувство на дискриминираност зашто имаш ум, носиш маска, внимаваш.

ФБ статус на Синоличка Трпкова

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Најчевска: Ако ДУИ не бидат столчени на изборите, Албанците во Македонија ќе си останат заглавени во селскиот нужник во кој моментално се наоѓаат

Влатко Зорба

Јанкуловски: Претерувате со покажување на нечовечност, ја увидовме одамна таа ваша карактеристика

Забрчанец: 2/3 за Законот за јавно обвинителство носат правда, правна држава и европска иднина

Влатко Зорба

Колемишевски: Да предлагаш ОДЗЕМАЊЕ од пензиите на граѓаните е безобразно и крајно несериозно

Влатко Зорба

Протуѓер: Кога зборува фрустрацијата наместо разумот, решение е тешко можно

Влатко Зорба

Кежаровски: Велат правда, а мислат како да спасат криминалци од судска постапка

Влатко Зорба