СТАВ

Трпкова: Овој вирус е најголем тест за капитализмот

1. Ние не сме Кина, Сингапур и Ј.Кореа, но не сме ни Италија, Шпанија, Франција. На средина сме. Има сеуште дух од социјализмот, но капитализмот се пика под нокти.

2. Македонија (барем поголем дел од неа) е одличен ученик, иако општеството ни е со оценка – Доволен (2).

3. Вмро, нивните апологети и пискарала, како и борците за човекови права и слободи, барем следните 4-6 недели би можеле да одморат.

4. Овој вирус е најголем тест за капитализмот.

5. Тоа што е затруено од омраза никогаш нема да може да сака и да се солидаризира, но во иднина би можело да биде повидливо и изолирано.

ФБ статус на Синоличка Трпкова

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Цветанов: Мицко ако утна со истурените играчи за време на Техничка Влада, замислете какви кадри би донел ако добие доверба?

Влатко Зорба

Вангелов: Што е проблематично во тезите на Малески?

Влатко Зорба

Николовски: Ваква антидржавност и деструкција не е запаметена во македонската политичка историја

Влатко Зорба

Ѓуров: Главните уредници да не се закануваат со освети кон функционерите, тоа го правеше Протуѓер

Влатко Зорба

Милошески: Слугата на унгарскиот бегалец е „ризик фактор“ по внатрешната стабилност на државата!

Влатко Зорба

Сарачини: Голема победа за граѓаните и европската иднина, тажен ден за криминалците

Влатко Зорба